top of page
annuska_080423 (19).jpg

Over Annuska

Beeldend kunstenaar Annuska't Hart (1970). In haar kindertijd was ze zo veel mogelijk aan het creëren; kleuren, tekenen, knutselen. Ze heeft altijd de behoefte gehad om iets te maken met haar handen. Uitdrukken en vorm geven aan wat haar bezig houd. Daar ging ze vroeger als kind helemaal in op en dat is nu nog steeds zo. Het kunstenaarschap is haar leven.

Wonen en werken in hetzelfde pand is een droom die ze waar heeft weten te maken na het afronden van de Klassieke Academie. Ze leeft met en tussen haar kunst.​

GOL_9256.jpg

Annuska is in 2017 afgestudeerd aan de Klassieke Kunstacademie in Groningen. Daar heeft ze alle technische kennis opgedaan die ze nodig heeft om tot een goed werk te komen.

Schilderen en beeldhouwen zijn beiden disciplines die ze beheerst, ze versterken elkaar in het hele ontwikkelingsproces. De afwisseling van 2D en 3D werken werkt voor haar ideaal.

Dieren zijn haar geliefde onderwerpen, vanuit haar achtergrond in de melkveehouderij heeft zij veel kennis over de lichaamstaal van dieren opgedaan. Ook het zien van de anatomie, beweging en de unieke persoonlijkheden met eigen karakter. 

De ogen spelen een belangrijke rol in haar schilderijen, "spiegels van de ziel" zoals Annuska zegt. Contact is voelbaar als je voor het werk staat. En dat is voor haar belangrijk.

Annuska werkt in haar schilderijen graag realistisch figuratief. Ze heeft een specialisatie in de techniek, soft-pastelkrijt. Met dit prachtige medium kan ze zich volledig uitdrukken. Met als resultaat dat er echt contact met het onderwerp voelbaar is in haar werken.

De beelden maakt ze van was en laat dat uiteindelijk gieten in brons. In de beelden zit veel expressie/ handschrift, dat roept een gevoel op. Gevoel en beweging zijn belangrijke elementen in haar beelden.

Kunstatelier Noes is de plek waar Annuska werkt en waar haar werk te zien en te koop is. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Zo kunt u haar ook aan het werk zien en bekijken hoe haar werk ontstaat.

 

Welkom!

bottom of page