top of page
20211121_174601.jpg

Pastel & olieverf

Schilderijen in pastel of olieverf

Annuska heeft zich gespecialiseerd in de techniek van soft-pastel. Daar heeft ze veel onderzoek naar verricht in zowel het binnen en buitenland.​

Ondergrond is daarbij heel bepalend, de ondergronden maakt Annuska helemaal zelf. Vanaf de basis tot het eindresultaat heeft ze helemaal zelf in de hand. Een kunstwerk moet van veraf en dichtbij interessant zijn, is haar mening.

In de ondergrond van haar pastellen zit o.a. marmergranulaat verwerkt, dat geeft een reliëf-effect met als resultaat een levendig gevoel. Het is een van de specifieke kenmerken van de pastelwerken van Annuska.

De prachtige pure kleurpigmenten van pastel geven een warme  zachte matte uitstraling. Ook de kwetsbaarheid van pastel vraagt om kennis om tot de mooiste resultaten te komen.

Ze werkt met vele lagen over elkaar heen, er ontstaat daardoor een gelaagdheid met veel diepte werking. Van dichtbij zie je dan heel veel kleuren doorwerken.

Het werken met pastel past helemaal bij Annuska, omdat ze het met haar vingers aanraakt en bewerkt.

vanwege het directe contact kan ze haar  gevoel direct overbrengen in haar werk. Want contact met het onderwerp in pastel is zeer belangrijk voor Annuska. Dat is ook voelbaar in het uiteindelijke werk.

De pastelwerken worden uiteindelijk ingelijst achter museumglas. Dit beschermt het werk tegen UV lichtinvloeden en tegen beschadigingen. Pastel is en blijft onbeschermd erg kwetsbaar, en het verdient een goede bescherming.

Olieverf is ook een techniek die Annuska beheerst, daarbij werkt ze vaak op linnen of paneel. Met olieverf schildert Annuska in een impressionistische stijl. 

Met olieverf zoekt ze vaak naar sfeer en beleving. Olieverf heeft weer een hele andere uitstraling dan pastel.

De afwisseling van beide schildertechnieken werken erg goed voor Annuska. Het blijft haar verassen en steeds weer leidt het tot nieuwe ontwikkelingen.

Annuska werkt ook in opdracht. Over het formaat en de gebruikte techniek is in overleg veel mogelijk. 

bottom of page