top of page
20210727_170851.jpg

Bronzen beelden

Van ieder beeld zijn er 8 stuks te koop

Annuska maakt graag beelden in was die uiteindelijk gegoten worden in brons. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, de dieren om ons heen. Ze is op zoek naar de kracht en de beweging van het dier zodat het een sterke emotie oproept. 

Annuska heeft een losse boetseertoets wat het resultaat een levendig geheel geeft. De weerkaatsing van licht op al die vlakjes brengen het beeld in beleving nog meer tot leven. 

Boetseren met was is een techniek die Annuska zich eigen heeft gemaakt. Eerst maakt ze een frame van draadeind op een plank. Daaraan wordt een skelet van ijzerdraad en hout vast gemaakt. Over dit skelet, waar de grondvorm van het beeld al in proporties klopt, wordt dan met was geboetseerd.

Zodra het wassenbeeld naar tevredenheid is gaat het naar de bronsgieter waar er een mal gemaakt van zal worden zodat er meerdere exemplaren gegoten kunnen worden.

​Brons is een prachtig materiaal en door middel van een patina zijn er vele kleurvariaties mogelijk. 

Als het beeld om een sokkel vraagt gaat Annuska in overleg met haar steenhouwer. Samen bepalen ze de juiste maat, steensoort en kleur. Zodat het beeld  en sokkel uiteindelijk een prachtig geheel vormen.

Uiteraard kan er met de klant in overleg een andere sokkel uitgekozen worden, alles is uiteindelijk maatwerk.

 

De oplage bestaat uit maximaal 8 stuks, daarna wordt de mal vernietigd.

bottom of page